maanantai 11. huhtikuuta 2016

Nyyttärit Seppälän talolla

Järvenpäässä kokoonnuttiin vegaanisten nyyttärien merkeissä 8.4. Tapahtumapaikkana toimi paikallisen asukasyhdistyksen vuokraama ihana Seppälän talo. Talossa oli hyvät tilat kokoontua sekä kaunis ympäristö!

Paikalle saapui melko paljon ihmisiä herkullisten tuomisten kanssa. Mukana oli niin aiemmin toiminnassa mukana olleita kuin vasta siitä kuulleita. Keskustelu rönsyili ja samalla toki herkuteltiin, sekä puhuimme toiminnastamme Järvenpäässä.



Tarjolla oli runsaasti herkkuja, keksejä, brownieta, raakakakkua, juustokakkua, pähkinöitä, taateleita, nachoja, salsaa, paahdettuja kikherneitä ja vaikka mitä muuta. Tarjoilupöytä sai kehuja siitä miten ihanaa on kun ei tarvitse huolehtia sisältävätkö herkut mitään eläinperäistä, ja allergisia varten merkkasimme mitä ruoat sisältävät. Syötävää löytyi niin pähkinäallergisille kuin keliaakikoillekkin.

Kahviin löytyi iKaffea, ja juomaksi myös mehua,kauramaitoa, kaakaota ja teetä. 


Suurimman suosion saavutti juustokakku joka sopi myös keliaakikoille. Kakku hupeni nopeasti ja sai kehuja ensimmäistä vegaanista juustokakkuaan maistavilta- ei kuulemma huomaa eroa maitoversioon.

 Herkulliset pasteijat tekivät myös kauppansa,  niiden ohje löytyy täältä.




Brownien ohje oli löytynyt Tuulispään leivontakirjasta.

Vuokaan vegaanista margariinia tai öljyä
korppujauhoja

Taikina
100g pehmeää tofua
1 dl kaura- tai soijamaitoa
100g vegaanista margariinia
1 dl sokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
1/2 tl suolaa
1/4 tl vaniljajauhetta
3 dl vehnäjauhoja
1tl ruokasoodaa
80 g vegaanista suklaata

Rasvaa ja korppujauhota vuoka. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Soseuta tofu ja kauramaito sauvaskoittimella sileäksi. Sulata margariini ja lisää se tofuseokseen. Lisää sokeri, kaakaojauhe, suola sekä vaniljajauhe ja sekoita. Siivilöi vehnäjauhot ja ruokasooda ensin toiseen kulhoon ja sekoita hyvin. Lisää jauhot taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Vältä ylisekoittamista jotta taikina ei sitkostu. Rouhi suklaa taikinaan pieninä paloina.
Kaada taikina vuokaan tasaisena kerroksena. Paista esilämmitetyssä uunissa keskitasolla 30 min.


Tapahtuma oli oikein onnistunut ja sai paljon kehuja sekä toiveita uusista tapahtumista! Toiveet on kuultu ja mahdollisimman pian pyrimme kokoontumaan uudestaan uusien herkkujen ääreen!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti