Tampereen
Vegaaniliitto oli mukana Tampereen Vihreiden Vihreä startti kevääseen
-tapahtumassa myymällä leivonnaisia Koskipuistossa 9.4.2016. Huonosta kelistä
huolimatta paikalla oli hyvä yhteishenki ja asiakkaita kävi kiitettävä määrä.
Myös esitteitä saatiin jaettua runsaasti. Ihmiset olivat myös kiinnostuneita
tulevasta Vegfest-tapahtumasta.
Vegaaniliitto myi
suklaanmakuisia nallepullia, ihanalta tuoksuvia espresso-kaneli-suklaakeksejä,
kaunista ja samettisen suussasulavaa raakakakkua, juustoisia pizzarollseja ja
herkullista juustohampurilaispiirakkaa.
Suklaiset
nallepullat (28kpl)
Keksitaikina
42 g vehnäjauhoja
12 g sokeria
12 g Keiju-margariinia
15 ml kaura- tai
soijamaitoa
Pullataikina
2,5 dl kaura- tai
soijamaitoa
2,5 dl sokeria
1 tl suolaa
2 tl
vaniljasokeria
2 pss kuivahiivaa
n. 12 dl
vehnäjauhoja
1dl kaakaojauhetta
170 g
Keiju-margariinia
1 levy ja muutama
pala Pandan tumma suklaata
Koristeluun
1 rkl
kaakaojauhetta
1 rkl tomusokeria
1 rkl vettä
Sekoita kaikki
keksitaikinan ainekset keskenään. Kääri kelmuun ja laita jääkaapiin
pullataikinan teon ajaksi.
Sekoita
kädenlämpöiseen maitoon sokeri, vaniljasokeri, suola ja kuivahiiva. Lisää
jauhoja vähitellen samalla sekoittaen. Lisää margariini ja vaivaa. Lisää
jauhoja jos tuntuu, että taikina on liian käteen tarttuva. Anna taikinan kohota
lämpimässä paikassa n. 40 min. Jaa taikina 28:ksi palloksi. Ota palloista aina
kaksi pientä korvapalaa talteen ja laita ison pallon sisään suklaapala.
Asettele pienet pallot isomman pallon yläpuolelle ja muodostaen nallen korvat.
Ota keksitaikina pois jääkaapista ja jaa se 28:een osaan. Tee näistä osista
nallelle kuonot.
Anna kohota n. 30
min. Paista 180 asteessa uunissa n. 18 min. Jäähdytä.
Sekoita
koristeluainekset pienessa pussissa. Leikkaa pieni pala pussin kulmasta, jotta
saat pursotettua kaakaomassaa helposti. Piirrä nalleille silmät ja nenät.
Voit halutessasi
voidella nallet kookosöljyllä ja ripotella sokeria päälle.
Espresso-kaneli-suklaahippukeksin
ohje löytyy täältä.
Pizzarolls (kaksi
23 cm vuoka + yksi 15 cm vuoka. Yhteensä n. 20 kpl)
Taikina
6 dl
kadenlämpöistä vettä
0.6 dl oliiviöljy
3/4 rkl
kuivahiivaa
3 tl suolaa
n. 13 dl
vehnäjauhoja
Tomaattikastike
500 g
tomaattimurskaa
1 sipuli
2
valkosipulinkynttä
Suolaa ja pipppuria
Lisäksi
1 violife-juusto
1 pienehkö
munakoiso
Seitansalami
(puolet ohjeesta)
Ohje täältä:
http://alppen.blogspot.fi/2013/10/satanistiset-vegemakkarat-seitanmakkara.html
Sekoita vesi,
oliiviöljy, kuivahiiva ja suola. Lisää jauho ja sekoita isolla lusikalla. Peitä
kulhon kannella ja jätä huoneenlämpöön kahdeksi tunniksi. Jos et heti käytä
taikinaa, laita se jääkaappiin. Jos säilytät taikinaa jääkaapissa, ota se pois
vähintään kolme tuntia ennen paistamista.
Tee
tomaattikastike. Kuullota pilkotut sipuli ja valkosipuli pannulla. Lisää
tomaattimurska. Keitä n. 20 min.
Viipaloi munakoiso
ja paista viipaleet oliiviöljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kaulitse
pizzataikina suorakaiteen muotoon. Levitä tomaattikastike, raastettu juusto,
munakoisot ja ohuiksi leikatut seitansalamin viipaleet. Kääri varovasti
rullaksi. Leikkaa paloiksi ja asettele ne uunivuokaan leikauspinta ylöspäin.
Paista 200 asteisessa uunissa n. 20- 25 min.
Mainioita kehuja
saanut juustohampurilaispiirakka voi tulla uudestaan myyntiin Vegfestin kahvilaan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti