torstai 29. lokakuuta 2015

Uusien ilta Jyväskylässä

Järjestimme Jyväskylässä Vegaaniliiton toiminnasta kiinnostuneiden illan keskiviikkona 28.10 Galleria Hopassa. Rupattelimme mukavia, tutustuimme toisiimme, ideoimme toimintaa Jyväskylässä sekä herkuttelimme hyvällä ruualla. Eniten keskustelua ja pohdintaa herätti kysymys, millä tapaa saisimme edistettyä kouluruokaloiden vegaanitarjontaa erityisesti yliopiston ruokaloissa. Pohdimme myös infovihkosen tekemistä ravintoloihin ja kouluruokaloihin jaettavaksi. Puheensorinan lomassa nautiskelimme herkkunaposteltavaa: savutofupiirakkaa, siemennäkkäriä hummuksella, coctailtikkuja, hedelmiä, brownie -leivoksia ja teetä. Kiitos kivasta illasta kaikille mukana olleille! :)




Illan tarjoiluiden reseptit:

Gluteeniton Savutofupiirakka (pellillinen)

Piirakkapohja
-300g margariinia
-6dl jauhoja (käytin gluteenitonta Viljatuotteen vaaleaa leipäjauhoseosta)
-6dl vettä
-1tl suolaa

Sekoita käsin jauhot huoneen lämmössä pehmenneen margariinin sekaan. Lisää suola ja vesi. Anna taikinan tekeytyä sillä aikaa kun valmistat täytteen.

Täyte
-1pkt Jalotofun kylmäsavutofua
-6 tomaattia
-2 sipulia
-4dl kaura- tai muuta kasviperäistä kermaa
-2tl No Eggiä (tai 1rkl jauhoja)
-1tl kasvisliemijauhetta
-suolaa
-mustapippuria
-2rkl ravintohiivahiutaleita

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Silppua sipulit ja pilko tomaatit pienehköiksi kuutioiksi. Kuullota sipuli öljyssä ja lisää joukkoon tomaattikuutiot. Mausta suolalla, pippurilla ja kasvisliemijauheella (voit myös murentaa sekaan kasvisliemikuution) Paista seosta pannulla miedolla lämmöllä kunnes ylimääräinen neste on haihtunut.

Sekoita kulhossa kaurakerma, ravintohiivahiutaleet, No Egg -jauhe. Lisää joukkoon ripaus suolaa ja pippuria.

Painele piirakkataikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä pohjan päälle tomaatti-sipuli -paistos. Murenna paistoksen päälle paketillinen kylmäsavutofua. Levitä tofunkerroksen päälle kaurakermaseos. Paista piirakkaa uunissa noin 30 minuutin ajan ja anna jäähtyä ennen nauttimista.

Alkuperäinen ohje: Pidempi korsi -blogin tomaatti-vegepekonipiirakka



Gluteeniton siemennäkkäri (pellillinen)

-2dl maissijauhoja
-2dl siemeniä (käytin auringonkukan-, kurpitsan-, pellavan- ja chiasiemeniä)
-1/2dl rypsiöljyä
-2dl keitettyä vettä

Lämmitä uuni 150 asteeseen. Sekoita ainekset keskenään ja kaada seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Laita toinen leivinpaperi taikinaköntin päälle ja kauli sen päältä taikina ohueksi levyksi. Ripottele päälle suolaa ja paista uunin keskiosassa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä ja murra paloiksi.

Alkuperäinen resepti: Risenta maissijauho -pussin kyljessä


Tofu-kikherne hummus

-3-4dl kikherneitä
-pkt Jalotofu Pehmeä -tofua
-n. 6kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
-1dl persiljaa
-n. 2rkl tahinia
-n. 2rkl sitruunamehua
-suolaa
-juustokuminaa

Soseuta kikherneet, maustamaton tofu, aurinkokuivatut tomaatit ja persilja sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Lisää tahinia, sitruunamehua, suolaa ja juustokuminaa maun mukaan. Levitä reilu kerros levitettä siemennäkkärin päälle ja nauti!



Gluteenittomat Suklaabrowniet

-4,5dl jauhoja (käytin gluteenitonta Viljatuotteen vaaleaa leipäjauhoseosta)
-2dl sokeria
-2dl fariinisokeria
-1,5dl kaakaojauhetta
-0,5dl kookoshiutaleita
-150g Brunbergin tummaa suklaata
-0,5tl leivinjauhetta
-1tl suolaa
-2,5dl kookosmaitoa
-2dl vegaanista margariinia sulatettuna
-1tl vanilija-aromia

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita jauhot, sokerit, kaakaojauhe, kookoshiutaleet, leivinjauhe ja suola keskenään. Rouhi suklaa pieniksi paloiksi ja sekoita joukkoon. Sekoita joukkoon sula margariini, kookosmaito ja vanilija.  Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja paista noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua. Voit koristella browniet esim. "raidottamalla" leivoksen tummalla suklaalla.

Alkuperäinen resepti: Puputytön leivontakirja

Coctailtikuissa tarjoiltujen tofupyöryköiden resepti löytyy Jalotofun verkkosivuilta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti