Järjestimme Jyväskylässä Vegaaniliiton toiminnasta
kiinnostuneiden illan keskiviikkona 28.10 Galleria Hopassa. Rupattelimme
mukavia, tutustuimme toisiimme, ideoimme toimintaa Jyväskylässä sekä herkuttelimme
hyvällä ruualla. Eniten keskustelua ja pohdintaa herätti kysymys, millä tapaa
saisimme edistettyä kouluruokaloiden vegaanitarjontaa erityisesti yliopiston
ruokaloissa. Pohdimme myös infovihkosen tekemistä ravintoloihin ja kouluruokaloihin
jaettavaksi. Puheensorinan lomassa nautiskelimme herkkunaposteltavaa:
savutofupiirakkaa, siemennäkkäriä hummuksella, coctailtikkuja, hedelmiä, brownie
-leivoksia ja teetä. Kiitos kivasta illasta kaikille mukana olleille! :)
Illan tarjoiluiden reseptit:
Gluteeniton Savutofupiirakka (pellillinen)
Piirakkapohja
-300g margariinia
-6dl jauhoja (käytin
gluteenitonta Viljatuotteen vaaleaa leipäjauhoseosta)
-6dl vettä
-1tl suolaa
Sekoita käsin jauhot huoneen lämmössä
pehmenneen margariinin sekaan. Lisää suola ja vesi. Anna taikinan tekeytyä
sillä aikaa kun valmistat täytteen.
Täyte
-1pkt Jalotofun kylmäsavutofua
-6 tomaattia
-2 sipulia
-4dl kaura- tai muuta
kasviperäistä kermaa
-2tl No Eggiä (tai 1rkl jauhoja)
-1tl kasvisliemijauhetta
-suolaa
-mustapippuria
-2rkl ravintohiivahiutaleita
Laita uuni lämpenemään 200
asteeseen. Silppua sipulit ja pilko tomaatit pienehköiksi kuutioiksi. Kuullota
sipuli öljyssä ja lisää joukkoon tomaattikuutiot. Mausta suolalla, pippurilla
ja kasvisliemijauheella (voit myös murentaa sekaan kasvisliemikuution) Paista
seosta pannulla miedolla lämmöllä kunnes ylimääräinen neste on haihtunut.
Sekoita kulhossa kaurakerma,
ravintohiivahiutaleet, No Egg -jauhe. Lisää joukkoon ripaus suolaa ja pippuria.
Painele piirakkataikina
leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä pohjan päälle tomaatti-sipuli
-paistos. Murenna paistoksen päälle paketillinen kylmäsavutofua. Levitä
tofunkerroksen päälle kaurakermaseos. Paista piirakkaa uunissa noin 30 minuutin
ajan ja anna jäähtyä ennen nauttimista.
Alkuperäinen ohje: Pidempi korsi -blogin tomaatti-vegepekonipiirakka
Gluteeniton siemennäkkäri
(pellillinen)
-2dl maissijauhoja
-2dl siemeniä (käytin
auringonkukan-, kurpitsan-, pellavan- ja chiasiemeniä)
-1/2dl rypsiöljyä
-2dl keitettyä vettä
Lämmitä uuni 150 asteeseen. Sekoita ainekset keskenään ja kaada seos
leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Laita toinen leivinpaperi taikinaköntin
päälle ja kauli sen päältä taikina ohueksi levyksi. Ripottele päälle suolaa ja
paista uunin keskiosassa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä ja murra paloiksi.
Alkuperäinen resepti: Risenta
maissijauho -pussin kyljessä
Tofu-kikherne hummus
-3-4dl kikherneitä
-pkt Jalotofu Pehmeä -tofua
-n. 6kpl aurinkokuivattuja
tomaatteja
-1dl persiljaa
-n. 2rkl tahinia
-n. 2rkl sitruunamehua
-suolaa
-juustokuminaa
Soseuta kikherneet, maustamaton
tofu, aurinkokuivatut tomaatit ja persilja sauvasekoittimella tasaiseksi
massaksi. Lisää tahinia, sitruunamehua, suolaa ja juustokuminaa maun mukaan.
Levitä reilu kerros levitettä siemennäkkärin päälle ja nauti!
Gluteenittomat Suklaabrowniet
-4,5dl jauhoja (käytin gluteenitonta
Viljatuotteen vaaleaa leipäjauhoseosta)
-2dl sokeria
-2dl fariinisokeria
-1,5dl kaakaojauhetta
-0,5dl kookoshiutaleita
-150g Brunbergin tummaa suklaata
-0,5tl leivinjauhetta
-1tl suolaa
-2,5dl kookosmaitoa
-2dl vegaanista margariinia
sulatettuna
-1tl vanilija-aromia
Laita uuni lämpenemään 175
asteeseen. Sekoita jauhot, sokerit, kaakaojauhe, kookoshiutaleet, leivinjauhe
ja suola keskenään. Rouhi suklaa pieniksi paloiksi ja sekoita joukkoon. Sekoita
joukkoon sula margariini, kookosmaito ja vanilija. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun
uunivuokaan ja paista noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua. Voit
koristella browniet esim. "raidottamalla" leivoksen tummalla suklaalla.
Alkuperäinen resepti: Puputytön
leivontakirja
Coctailtikuissa
tarjoiltujen tofupyöryköiden resepti löytyy Jalotofun verkkosivuilta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti