Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan järjestämää
ympäristöviikkoa vietettiin Jyväskylän yliopistossa 5.-9. lokakuuta. JYY,
yliopiston ympäristövaliokunta sekä Jyväskylän Oikeutta eläimille
-paikallisyhdistys järjestivät yliopiston Mattilanniemen kampuksella
keskiviikkona 7.10 Cowspiracy -dokumenttinäytöksen. Dokkarin jälkeen
paikanpäälle oli järjestetty paneelikeskustelu, maksutonta vegaanista purtavaa
sekä teetarjoilu. Vegaaniliiton puolesta osallistuimme tapahtumaan
ruokatarjoilujen järjestämisen ja toteuttamisen merkeissä yhdessä Oikeutta eläimille -paikallisyhdityksen ja
Teijän keittiön kanssa.
- 300 g Jalotofu kylmäsavu -tofua
- 1 punasipuli
- 1 porkkana
- 1 sellerin varsi
- kourallinen tuoretta persiljaa
- 3 rkl ravintohiivahiutaleita
- 1 tl curryjauhetta
- 5-6 rkl vegaanista majoneesia
- suolaa ja pippuria
Poista tofusta ylimääräinen neste painelemalla sitä talouspaperiin. Leikkaa tofu, punasipuli, porkkana ja varsiselleri aivan
pieneksi kuutioksi ja yhdistä kulhoon. Silppua persilja hienoksi ja lisää joukkoon. Sekoita mukaan ravintohiivahiutaleet ja curry. Lisää majoneesia haluamasi määrä. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
Ruisnappeja ja riisikakkuja tofusalaatilla |
Ruisnapit tofusalaatilla keräsi hurjasti kehuja |
Itse marinoituja
tofukuutioita tarjoilimme coctail-tikuissa hedelmien ja Violifen juuston kera.
Kanaton tofu:
Laita paketti Jalotofu maustamaton -tofua astian päälle lävikköön valumaan ja valmista sillä aikaa marinadi.
Marinadi:
- 4 rkl soijakastiketta
- 4 rkl öljyä
- 1 dl appelsiinimehua
- 2 rkl broilerimaustetta (valmis maustesekoitus, jossa raaka-aineina: suola, paprika, valkosipuli, korianteri, kurkuma, sipuli ja valkopippuri)
- 1 rkl agavesiirappi tai sokeri.
Pilko valutettu ja pinnasta paperilla kevyesti kuivailtu tofu
kuutioiksi ja laita kuutiot marinadin joukkoon. Marinoi yön yli jääkaapissa.
Paista kuutiot pannulla ja käytä salaatissa tai cocktailpaloina. Sama marinadi sopii soijasuikaleiden marinoimiseen.
Marinoitua tofua, hedelmiä ja Violifen juustoa cocktail-tikuissa |
Tarjoilimme tofua myös smoothieshottien
muodossa.
Tofu-hedelmä smoothie:
- puoli pakettia Jalo tofu Pehmeä -tofua
- 2kpl banaania
- 2dl mangopaloja (pakaste)
- 1-2 appelsiinin mehu
- 2-3 taatelia
- loraus limemehua
- 0,5l-1l vettä
Laita kaikki ainekset blenderiin ja blendaa kunnes juoma on
tasaista. Lisää vettä tarvittaessa.
Hedelmä-tofu smoothie |
Suklaamousse-piparkakkuleivokset
teimme Jalotofun sivuilta löytyvällä ohjeella.
Tämä oli herkkua! |
Kylmäsavutofupiirakan
tekemiseen hyödynsimme Pidempi Korsi -blogin tomaatti-vegepekoni piirakan ohjetta, mutta korvasimme
vegepekonin puolikkaalla paketilla kylmäsavutofua.
Tomaatti-kylmäsavutofu piirakka. Tätä kannattaa kokeilla! |
Dokumenttinäytös veti paikanpäälle väkeä noin 200 silmäparin verran. Ruuat hupenivat parempiin suihin kovalla vauhdilla ja maistuivat ihmisille erittäin hyvin. Isot kiitokset Oy Soya Ab:lle Jalotofu -lahjoituksesta sekä Ekololle Numi -teepussien lahjoituksesta. Kiitokset järjestäjille että saimme olla mukana tekemässä tapahtumaa.
Ekolo lahjoitti tapahtumaan tarjoiltavaksi Numi -teetä |
Oy Soya Ab lahjoitti tapahtuman tarjoiluissa käytetyt Jalotofut |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti