torstai 22. lokakuuta 2015

Papujuhlat

Helsingin toimistolla järjestettiin 10. lokakuutta äyriäisystävälliset rapujuhlat, eli papujuhlat. Nyyttärihengessä pidetty rieha keräsi yli kymmenkunta osallistujaa. Tunnelma pysyi korkealla aina myöhään iltaan asti uusien ja vanhojen vegaaniliittolaisten vaihtaessa kuulumisia ja jakaessa mahtavimmat papuruokareseptinsä.

Stimuloivan keskustelun lisäksi juhlijat pääsivät luonnollisesti nauttimaan myös Vegaaniliiton jo lähes myyttisiin mittasuhteisiin nousseen nyyttäripöydän antimista. Tarjolla oli mm. voipapu-tomaattisalaattia, mustapapumuffineita ja marinoituja beluga-linssejä.

Ruokailun jälkeen kaivettiin lautapelit esiin ja käytiin kamppailua mm. Tokion herruudesta. Rento tunnelma ja erinomainen seura saivat osallistujat vakuuttuneiksi papujuhlatradition jatkamisesta ensi vuonna. Toivottavasti niin uudet kuin vanhatkin jäsenet löytävät tiensä myös silloin yhteisen pitopöydän ääreen!

Voipapu-tomaattisalaatti

1 prk (400 g) voipapuja, valutettuina ja huuhdottuina
500 g kirsikkatomaatteja, halkaistuina
2 pientä kesäkurpitsaa, kuutioituina
1 pieni punasipuli, hienonnettuna
2 rkl sitruunamehua
3 rkl oliiviöljyä
1 tl jauhettua kuminaa
kourallinen tuoretta korianteria hienonnettuna

Sekoita kaikki ainekset keskenään isossa kulhossa, lisää halutessasi ripaus suolaa ja pippuria. Aseta kulhoon kansi päälle ja jätä salaatti hetkeksi marinoitumaan huoneenlämpöön ennen tarjoilua.

Alkuperäinen resepti: BBC Good Food

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti