Tampereen Vegekaupassa järjestettiin herkkuboksien myynti 25.11.
Myynnissä oli nejlä eri boksia:
1. Pikkusuolaisboksi: tomaatti-salamimuffinssi ja kurpitsa-pekonipiirakka
2. Kasvispiiras-maistiaiset: purjo-vegejuustopiiras ja sinappinen tomaattipiiras (glut.)
3. Makeutta maailmalta: tuplasuklaa-kookospulla ja mansikkajuustokakkumuffinssi
4. Perinnepiirakkacombo: omena- ja mustikkapiirakka (glut.)
Leivonnaisissa käytettiin Vegekaupan tuotteita. Gluteenittomissa leivonnaisissa käytettiin Doves farm- gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta, Provamelin riisikermaa ja Violifen pizzajuustoa.
”Makeutta maailmalta” -boksissa olevan tuplasulkaa-kookospullan sisällä piiloskeli ihania iChocn valkosuklaapaloja. Mansikkajuustomuffinssin täytteessä oli käytetty Tofutin tuorejuusto.
Pikkusuolaisboksissa olevassa tomaatti-salamimuffinssissa oli Wheatyn salamimakkaraa, joka toimi loistavasti tomaattipohjaisen muffissin täytteenä. Kurpitsa-pekonipiirakassa oli maukasta The Vegeterian Butcherin vegaanista pekonia. Vegekaupassa myydään paljon muita käteviä tuotteita, jotka voi syödä sellaisenaan tai käyttää leivonnaisiin.
Vegekaupan osoite:
Vegekauppa Tampere
Aleksanterinkatu 26, 33100 Tampere
Facebook-sivulta kannattaa seurata tietoa tarjoustuotteista ja tapahtumista.
Kookos- suklaapulla (15 kpl)
Ohje on muokattu tästä:
http://veikeaverso.blogspot.fi/2011/03/laskiainen-lautasella.html
Murut
-60g vehnäjauhoa
-60g margariinia
-60g sokeria
-30g mantelilastuja
-30g kookoshiutaleita
Pullataikina
2,5 dl vettä (42 C-asteista)
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
1 ps kuivahiiva
n. 6 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
85 g Keiju-margariinia
Täyte
-iChoc valkosuklaa
-saksanpähkinöitä
Tee ensin murut sekoittamalla kaikki ainekset haarukalla. Laita jääkaappiin odottamaan. Jos muruja jää yli, ne voi pakastaa myöhempää käyttöä varten.
Tee pullataikina sekoittamalla kuumaan veteen sokeri, vanilkasokeri, suola ja osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää jauhoja vähitellen ja loppuvaiheessa huoneenlämpöinen margariini. Vaivaa kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa 40 min. Vaivaa ilmakuplat pois taikinasta ja jaa 15 osaan. Anna taikina levähtää 15 min. Paina taikinapallot littanoiksi ja laita jokaiseen n. 2 saksanpähkinää vähän murskattuina ja 2-4 palaa valkosuklaata. Pyörittele palloiksi ja anna kohota peitettyinä n. 30 min. Voitele kauramaidolla ja aseta pullien päälle muruja. Paista 225 asteessa kymmenisen minuuttia.
Mansikkauustokakkumuffinssit (12kpl)
Murupohja
-200g digestivekeksejä
-50g vegaanista margariinia (sininen keiju)
-1/2 dl kauramaitoa
Juustotäyte
-1/2 purkki Tofutti tuorejuustoa
-1/2 dl sokeria
-1 tl sitruunanmehua
-2 tl perunajauhoa
Taikina:
Märät
-5 dl vehnäjauhoa
-1 dl sokeria
-2 tl vanijlasokeria
-1 rkl leivinjauhetta
-1/2 tl suolaa
Kuivat
-5 dl kauramaitoa
-1 tl omenaviinietikkaa
-1 dl rypsiöljyä
-mansikkahilloa
Tee ensin murupohja. Murskaa keksit monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon sulatettu margariini ja kauramaito. Ota taikinasta n. 1/4 osa talteen toiseen kulhoon ja painele loput taikinat muffinsipaperilla vuoritettuun muffinssivuokaan.
Tee juustotäyte sekoittamalla kaikki ainekset yhteen.
Tee muffinssitaikina sekoittamalla kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa märät aineet. Yhdistä ne. Jaa taikina muffinssivuokiin. Laita jokaisen muffinsin päälle n. 1 tl mansikkahilloa. Sekoita vähän teelusikalla hilloa ja taikinaa. Laita päälle juustotäyte ja sen päälle vielä loput keksimurut.
Paista 190 asteisessa uunissa 22- 26 min. Kypsyyden voi koittaa tikulla.
Tomaatti-salamimuffinssi (12 kpl)
Kuivat
-310 g vehnäjauhoa
-12 g leivinjauhetta
-5 g suolaa
Märät
-1.75 dl kauramaitoa
-35 g perunajauhoa¨
-1 rkl omenaviinietikkaa
-0.5 dl oliiviöljyä
-0.5 dl rypsiöljyä
-2.5 dl paseerattua tomaattia
-1 rkl sokeria
Täyte
-vegaaninen Wheatyn salami
-1 sipuli
-kirsikkatomaatteja
-tuoretta basilikaa
Päälle
1/2 prk Porlammin chilijuustoa raastettuna
Valmistele ensin täytteet. Paista sipulit, kunnes niistä tulee kulllanruskeita. Halkaise kirsikkatomaatit puoliksi. Leikkaa salamit neljään osaan.
Laita kulhoon kauramaito ja perunajauho. Sakoita ja anna olla hetki. Sekoita joukkoon öljyt, omenaviinietikka, paseerattu tomaatti ja sokeri. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet. Kaada märät aineet kuivien aineiden joukkoon ja sekoita. Lisää täytteet ja sekoita tasaiseksi. Annostele taikina muffinssivuokiin.
Paista 180 asteisessa uunissa n. 25 min.
Kurpitsa-pekonipiirakka (23cm pyöreä kakkuvuoka)
Täyte
-1 myskikurpitsa (n. 1kg)
-2.5 dl punaisia linssejä keitettynä 9 dl:ssa vedessä 20 min. ja valutettuna.
-1 tl suolaa
-1 tl paprikajauhetta
-2 rkl oliiviöljyä
-4 rkl perunajauhoa
Pohja
-4 dl jauhoa
-1 tl suolaa
-1 dl oliiviöljyä
-1 dl kylmää vettä
Päälle
-The Vegetarian Butcherin vegaanista pekonia
-3 sipulia pannulla paistettuna karamellinväriseksi.
-suolaa ja pippuria
-grillausmaustetta
Tee täyte: Halkaista myskikurpitsa kahteen osaan ja poista siemenet. Helpoiten se käy ruokalusikalla. Laita kokonaiset kurpitsan puolikkaat pellille ja paista uunissa 200 asteessa 20-40 minuuttia, siihen asti, että kurpitsa on haarukalla kokeiltaessa pehmeähköä. Koverra kurpitsan lihat monitoimikoneeseen ja lisää sekaan loput täytteen ainekset. Sekoita koneessa kunnes massasta tulee sileä.
Tee pohja sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan. Pistele haarukalla taikinan pohjaan reikiä. Paista 200 asteisessa uunissa 15min.
Laita esipaistetun pohjan päälle täyte ja sen päälle karamellisoidut sipulit ja vegaanista pekonia. Ripottele päälle suolaa, pippuri ja grillausmaustetta oman maun mukaan.
Paista 180 asteisessa uunissa n. 25 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti