tiistai 29. marraskuuta 2016

Tampereen Joulurieha 27.11.


Vegaaniliitto järjesti Luonto-liiton Hämeen piirin kanssa joulumyyjäiset järjestöjen toimistolla! Tarjolla oli runsaasti jouluisia herkkuja, joita vapaaehtoiset olivat yleisön iloksi leiponeet. Lisäksi paikan päältä sai ostaa järjestöjen tuotteita ja kirjoja. Esimerkiksi alkutalven ajan koossa ollut kraftivismiryhmä oli valmistellut myyjäisiin uusia pinssejä, joissa toistuivat esimerkiksi trendikkäät Vihis- ja Vegeburger-piirrokset! 
Green Christmas - pizzapalat

Myyjäisten fiilis oli rento ja mukava. Tarjolla oli paljon erilaisia syötäviä ja tunnelmaa virittivät taustalla soivat joululaulut. Myyjäisistä oli mahdollisuus ostaa syötäviä myös take away-bokseihin, joita vapaaehtoiset olivat koristelleet jouluisesti.
Piparitaikinatryffelit

Paikan päällä oli myynnissä suosittuja Norppapaitoja. Jokaisesta myydystä paidasta lahjoitetaan 5e Suomen Luonnonsuojeluliitolle saimaannorppien suojelutyön tukemiseen. Paitoja voi tilata myös Vegaaniliiton puodista, ja ne ovat saatavilla 15.11.2016-15.12.2016. Vegaaniliiton puodista on mahdollista tilata myös villattomia sukkia, jotka on valmistettu bambusta, puuvillasta tai akryylista. Loistava joululahjaidea pakkasessa palelevalle vegaanille!


Rescue possu- projekti

Aktiivimme Nea Nurmi ja Jana Zakharchenko ompelivat joulumyyjäisten takahuoneessa tunnelmallisia ja veikeitä Rescue-Possuja: jouluisia kierrätysmateriaaleista tehtyjä pehmopossuja, joiden tuotto menee kokonaisuudessaan Tuulispään Eläinsuojelukeskuksen eläimille. Tuulispää on tuotantoeläimien turva- ja vanhainkoti. Possuja voi ostaa Aamulehden joulumyyjäisistä 10.12.2016 Tampere-talolta tai tampereen paikallisryhmään yhteyttä ottamalla!
"Terveiset eläinsuojelukeskus Tuulispäästä!
Tuulispäässä asustelee neljä possua: villisika Osku, minipossu Sulo sekä emakot Saara ja Siiri. Possuilla on oma pihatto ja ne voivat itse päättää ovatko ne sisällä vai ulkona muiden eläinten kanssa samassa aitauksessa. Possut tekevät itselleen pesän oljista, jonne kaivautuvat nukkumaan. Nukkumisen lisäksi niiden lempipuuhaa on maan tonkiminen ja keppien kantelu. Välillä possut saavat myös villejä hepulikohtauksia ja viilettävät pitkin pihaa kovaan ääneen röhkien. Possut syövät valmista sianrehua, kasviksia, leipää ja heinää. Tuulispään possut saavat nauttia elämästä vuoden ympäri, joulunakin.
Tämä Rescue-possu on Tuulispään possujen kaveri. Antamalla possulle kodin tuet Tuulispään possujen turvallista ja omannäköistä elämää"

Macaronit
Limput Sheese-juustolla, tillillä ja kylmäsavuporkkanalla

Jouluherkut


Ehdottomasti suosituinta myyjäisissä oli herkuttelu. Tarjolla oli suolaisia ja makeita herkkuja, joista suosituimpia olivat esimerkiksi kohuttu kylmäsavuporkkana tuorejuustolla ja joululimpulla, juustokuorrutettu lehtikaalikakku ja piparitaikinatryffelit.Ihastusta herättivät myös muun muassa gluteeniton kermainen parsatomaattipiirakka ja appelsiini-biscotit. Jouluisin leipomus tofusta, pipareista ja perinteisistä joulumausteista valmistettu glögijuustokakku.

Vegaaninen glögijuustokakku (resepti löytyi blogista Taikinainen)


Pohja:
200g Annas- Pipareita
100g margariinia
Täyte:
2,5dl/1pkt Alpron soijavispiä
225g/1pkt Tofuttia
1dl tomusokeria
1rkl sitruunamehua
1tl vaniljaa
1tl kanelia
½tl piparkakkumaustetta
Pinnalle:
2dl glögiä
1dl hyytelösokeria
lumihiutaleita sokerimassasta

Ohje


Valmista keksipohja. Murskaa piparit, sulata margariini ja yhdistä. Taputtele vuoan (halkaisija n.20cm) pohjalle ja reunoille. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Vatkaa soijakerma vaahdoksi. Laita tofutti toiseen kulhoon ja pehmitä sitä hieman sähkövatkaimella. Lisää tofutin sekaan tomusokeri, sitruunamehu ja mausteet. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä ainakin pari tuntia.

Kiehauta glögi (tarvittaessa laimenna vähän, ettei tule liian makeaa, kun lisätään sokeri). Lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen ja kiehauta uudelleen. Anna jäähtyä hetken ja lusikoi varovasti kakun pinnalle. Anna hyytyä taas muutama tunti tai vaikka yön yli.

Lopuksi koristele kakku esimerkiksi sokerimassa/marsipaanikoristeilla, tomusokeri-vesiseoksella tai piparkakuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti