lauantai 16. toukokuuta 2015

Vegaaniliitto Porvoon Mahdollisuuksien torilla






Lauantaina 16.5 järjestettiin Porvoon Mahdollisuuksien tori, jossa Vegaaniliitto oli mukana neljättä kertaa. Tapahtumassa paikalliset toimijat ja järjestöt esittelivät toimintaansa iloisessa festaritunnelmassa. Teemana oli tänä vuonna Yhteisöllisyys ja veganismihan sopii globaaliin yhteisöllisyyteen hyvin, niin ilmastoon- ympäristöön- kuin nälänhädän lievittämiseen liittyen.
Aamulla näytti vielä siltä että saattaa sataa, mutta suurimmaksi osaksi aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Tämä asetti hieman haasteita herkkujen esillepanon suhteen, sillä kuorrutteet alkoivat sulaa auringossa. Onneksi siitä selvittiin pöydän siirtämisellä pois auringosta.
Päivän suureksi hittituotteeksi nousi porkkanakakku, jota tultiin muistakin kojuista varta vasten kyselemään ”Eräs asiakas kertoi että täältä saa parasta porkkanakakkua ikinä!”  



(Kuva on lainattu toisesta tapahtumasta, mutta samanlaisia olivat)



Tässä porkkanakakun ohje, joka on Saara Törmän Saa vaivata -kirjasta (Like 2003)

Oodi viidelle porkkanalle – porkkanakakku

4,5 dl raastettua porkkanaa
3,5 dl fariinisokeria
2 dl öljyä
1,5 dl kauramaitoa
5,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl soodaa
1/2 tl suolaa
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
Kuorrutus:

100 g margariinia
225 g maustamatonta soijatuorejuustoa
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

1) Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele kakkuvuoka margariinilla ja pyörittele vuoassa vehnäjauhoja, kunnes vuoan sisäpinta on tasaisesti jauhotettu.
2) Mittaa kulhoon fariinisokeri, öljy ja kauramaito. Sekoita.
3) Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet ja lisää ne sokeriseokseen. Sekoita joukkoon vielä raastettu porkkana.
4) Kaada taikina jauhotettuun vuokaan ja paista sitä noin 45 minuuttia tai kunnes kokeilutikkuun ei enää tartu taikinaa. Anna jäähtyä.
5) Sekoita kuorruteen aineet yhteen ja levitä se kakun päälle.

Jos haluat tehdä pellillisen porkkanakakkua, tee ohje kaksinkertaisena. Jos haluat kuorrutteesta pursotettavaa, lisää n 2 dl tomusokeria tai kunnes kuorrute tuntuu niin napakalta että se on pursotettavissa. 













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti