tiistai 3. toukokuuta 2016

Järvenpään vappubrunssi

Järjestimme Järvenpäässä mahdollisuuden päästä herkuttelemaan vappuna vegaanisesti. Tapahtuma paikkana toimi taas paikallisen asukasyhdistyksen vuokraama huvila. Tarjoilut hoidimme nyyttäriperiaatteella, mutta myös ilman tuomisia oli tervetullut viettämään aikaa hyvässä seurassa.



Väkeä saapuikin ennatysmäärä, n. 30 vapunjuhlijaa kokoontui pöydän ääreen. Ruokaa oli yltäkylläisesti, joten katoimme eri pöydille pääruoka ja jälkiruokatarjoilut. Omalla pöydällään olivat Vegaaniliiton reseptiesitteet jotka olivat vapaasti otettavissa.

Sekä ruoat että tapahtuma saivat paljon kiitosta- kukaan ei varmasti lähtenyt nälkäisenä vaan pikemminkin kierimme ulos. Myös mahdollisuutta tutustua uusiin ihmisiin sekä jutella ja vaihtaa kokemuksia kehuttiin.



Tarjolla oli salaatibuffet johon jokainen sai tuoda haluamiaan täytteitä. Pöytään ilmestyikin hamppupyöryköitä, marinoiuja papuja, pestoa mm. auringonkukansiemenistä, raakaa tacotäytettä, pähkinöitä, guacamolea, tomaatteja, couscousia ja paljon muuta. Tarjolla oli myös pizzaa, vegepekonipiirakkaa ja siemennäkkäriä.





Jälkiruoaksi mussutimme munkkeja, snickerskakkua, mustikkapiirakkaa, oreopalloja, keksejä ja brownieita ja hedelmäsalaattia.





Tässä muutama hyväksi testattu resepti

Tomaattisalsa
  • n. 300 g aurinkokuivattua tomaattia silputtuna (2 pussia Earth Control Mausteiset aurinkokuivatut tomaatit)
  • n. 4-5 isohkoa tuoretta luomutomaattia pieninä kuutioina (ilman siemeniä)
  • puolikas sipuli silputtuna (keltasipuli tai punasipuli)
  • n. 2 valkosipulin kynttä silppuna
  • Tuoreita basilikan lehtiä suikaleina (n. 20 kpl)
  • loraus öljyä (esim. oliiviöljy)
  • Pari kierrosta mustapippuria myllystä
  • n. 0,5-1 teelusikallista paprikajauhetta
  • Kuivattua oreganoa n. 1-2 teelusikallista
  • Pari ripausta ruususuolaa (Jos salaatti on liian väkevää, voit lisätä hitusen öljyä/hienoa sokeria) 

Sekoita ainekset keskenään. Anna makujen tasaantua jääkaapissa väh. n. 1-2 tuntia. Voit käyttää salsaa muun ruuan lisukkeena, leivän päällä, nachojen kanssa, pastakastikkeena tai täyttää sillä rieskoja tms.

Tacotäyte
  • 2 dl maapähkinöitä
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 pieni sipuli
  • 1 porkkana
  • 2 tl balsamicoa
  • 2 tl cajunmaustetta

Jauha pähkinät jas siemenet rouheiseksi. Soseuta sen jälkeen porkkana ja sipuli seka balsamoco. Sekoita lusikalla ainekset yhteen ja mausta.

Muita: tomaatti-vegepekonipiirakka, hamppukasvispihvit ja siemennäkkäri.



Vegaaniliitto Järvenpää kiittää ja toivoo että muiden vappu sujui yhtä leppoisissa merkeissä! Pysykää kuulolla, kesän alkuun on jo suunnitteilla uutta ohjelmaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti