maanantai 20. heinäkuuta 2015

Vegaanipiknik Tampereella 19.7.2015


Kesämansikat tuovat piknikin!

Me Vegaaniliiton aktiivit järjestimme Oikeutta eläimille -yhdistyksen vapaaehtoisten kanssa järjestimme yhteisen vegaanipiknikin kaikille kiinnostuneille.

Koko kesän olemme toivoneet toivomasta päästyämmekin vegaanipiknikeillemme hyviä säitä. Niin ei kuitenkaan käynyt tälläkään kertaa ja sunnuntai 19.7. alkoi sateella ja auringolla ja ukkostakin oli luvattu. Aamupäivällä ilmoitimme jo Vegaanipiknik-tapahtuman Fb-eventissä, että tapahtuma siirretään Toimistolle Kuninkaankatu 39:ään ja lupasimme kuumaa juotavaa kaikille. 



Iloinen yllätys oli, että säästä huolimatta paikalle tuli jopa 25 herkkuja kanniskelevaa ihmistä. Mukana oli vanhoja tuttuja, sekä uusia kasvoja. Alkuesittelyjen yhteydessä vaihdoimme ajatuksia siitä, mikä veganimissa kiinnostaa. Oli hauskaa huomata, että kaikki yleisimmät syyt olivat melko tasaisesti edustettuna: ympäristöasiat, oma terveys sekä eläinoikeudet kaikki motivoivat ottamaan selvää veganismista ja muuttamaan omia elintapoja. Toki porukan nuorimmilla ei tainnut olla nokan koputtamista asiaan: vanhemmat ovat päättäneet asiasta jo ennen syntymää. 


Joukossa oli pieniä supersankareita!

Kuten aina, piknikväki toi värikkäitä ja vatsat pullolleen saavia herkkuja. Kesä taisi tuoda myös runsaasti kevyempiä herkkuja kun pöytä notkui hedelmistä, mutta perinteiset tuhdimmat maisteltavat eivät jääneet toiselle sijalle.


Kaikille riitti ruokaa ja vatsat olivat lähtiessä täydet!


Pöydästä löytyi lopulta sellaisia eväitä kuin Nutellamoussea, maapähkinä-parsakaalisalaattia, munatonta munasalaattia, marenki-sitruunapiirakkaa, suklaakeksejä, riisijäätelöä, omenapullia, lakuja, vaahtokarkkeja, perunalastuja dippeineen, smoothieta sekä kasapäin hedelmiä, mansikoita ja herneitä.

Tästä herkusta oli keveys kaukana!


Lähtiessä taisivat kaikilla olla pötsit täynnä eikä seuraavaksi päiväksikään ollut paljon jätetty.

Valkosipulinen tofu-basilika-

"Anneli Auerin saatanallisen valkosipulinen tofu-basilika-tomaattipiirakka", alunperin Trapped Under Slice -zinestä oli tuhti piiras. Sen ohje löytyi myös netistä, Vegaanisetkasvisruuat -ryhmästä.

Chocochili-blogista oli puolestaan saatu maanmainion maapähkinä-parsakaalisalaatin ohje, joka katosi parempiin suihin ennenkuin ehdimme sanoa parsakaali.



Mari oli tehnyt koevedoksen suussasulavasta sitruunamarenkipiirakasta jota tulemme myymään Vegfest-tukikahvilassamme 16.8. Piirakasta oli myös gluteeniton versio - aivan yhtä herkullista sekin!

Gluteenillisen piirakan ohje: 225g margariinia, 80 g sokeria, 1 tl leivinjauhetta, 335 g vehnäjauhoa. Nypi tasaiseksi. Levitä vuokaan tai pellille. Paista 200 asteessa kypsäksi n. 15 min. Ohje on halkaisijaltaan 22 cm vuokaan.




Omena-kanelipullat olivat herkullisia, pehmeitä ja raikkaita.

Pullataikina:
2dl soijamaito, 1 pss kuivahiiva, 0,5tl suolaa, 0,75dl sokeria, 75g keijua, n.8dl jauhoa.

Täyte:
Omenahillo, keiju-margariini, kaneli, sokeri.

Valmista pullataikina, eli kaikki aineet sekaisin. Kauli taikina levyksi ja levitä päälle täytteet. Kääri rullaksi ja leikkaa tasaiseksi paloiksi. Nosta palat pystyyn leivinpaperille ja anna kohta n.30 min.

Muruseos:
80g sokeria, 80g keijua, 90g jauhoa.

Sekoita kaikki yhteen ja laita jääkäkaappiin vähäksi aikaa. Ripottele pullien päälle.
Paista 200 asteessa n.12 min.

Osallistujien kuvaterveiset ilahduttivat

Makoisin mielin jäämme odottamaan seuraavaa vegaanipiknikkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti