keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Vegucated-elokuvailta & vegaaninen iltapala Seinäjoella 16.09.2016

Vegaaniliitto Etelä-Pohjanmaa järjesti yhdessä Oikeutta Eläimille Seinäjoen kanssa kaikille avoimen elokuvaillan Seinäjoen Nuorisotalon elokuvateatterissa.

Syyskuisena perjantaina Nuorisotalon elokuvasaliin kokoontui reilut kaksikymmentä henkilöä viettämään pimenevää iltaa Vegucated-dokumenttielokuvan parissa.

Vegucated -dokumenttielokuva vegaaniksi ryhtymisestä


Palkittu dokumenttielokuva Vegucated paljasti syitä sille, miksi yhä useampi harkitsee siirtymistä vegaaniksi. Elokuva paitsi viihdytti, tarjosi myös tietoa ruuasta ja sen vaikutuksista terveyteemme, ympäristöön ja eläimiin.

Elokuvassa seurattiin kolmea lihaa ja juustoa rakastavaa amerikkalaista, jotka olivat päättäneet kokeilla vegaaniruokavaliota kuuden viikon ajan. Kolmikko tutustui vegaaniruokavalion terveydellisiin seikkoihin. Lisäksi he pääsivät näkemään eläintuotannon eettisiä ja ekologisia ongelmia vegaanitutorinsa johdolla.


Klikkaa tästä päästäksesi elokuvan kotisivulle! :)


Elokuva tallensi tutkimusmatkan siihen, millaista on ryhtyä vegaaniksi ympäristössä, jossa sekasyöminen on melko lailla normi. Vegaanikokeilu herätti niin kokelaissa kuin dokumentin katsojissa tunteiden kirjon.

Vegaaniruokavalioon tutustuminen voi ensinnäkin olla yllättävän hauskaa puuhaa. Esimerkiksi markettituotteiden vegaanisuuden arvuuttelu viihdytti dokumentin ”vegaanikoehenkilöitä” ja myös elokuvayleisöä.

Vegaaniruokavalion hankaluudet kytkeytyivät ruokailun sosiaaliseen puoleen. Jos perheen kaikki muut jäsenet pysyvät lihapatojen äärellä, voi veganismi tuntua haastavalta. Kuitenkin eläintuotannon ongelmien ja kasvisruuan eettisyyden tiedostaminen voi auttaa selviämään myös veganismin varjopuolista.

Kokeilulla oli kauaskantoisia seurauksia vegaanikokelaiden elämään – mutta millaisia? Se selviää vain kun katsot dokumentin! Alla elokuvan traileri.Dokumentin jälkeen päästiin höyryävien kasvispiirakoiden äärelle


Elokuvan jälkeen toistakymmentä henkilöä kokoontui ilmaiselle iltapalalle Nuorisotilojen kahvioon. Tarjolla oli HoviRuoka Oy:n sponsoroimia kasvispiirakoita ja Ecolink Oy:n tarjoamia Bon Soyan kasvisnakkeja. 

Vegaaniliitto Etelä-Pohjanmaan aktiivit paistoivat kasvispiirakat rapeapintaisiksi sillä aikaa, kun yleisö katseli elokuvan loppuvaiheita. Elokuvan päätyttyä ilmassa leijuva kypsyvien kasvispiirakoiden tuoksu houkutteli yleisön iltapalalle.
Uunituoreet kasvispiirakat maistuivat dokumenttiyleisölle!

Halkaistujen kasvispiirakoiden väliin oli tarjolla lämmitettyjen nakkien lisäksi kurkkusalaattia, sinappia ja ketsuppia. Piirakoiden kylkeen sai juomaksi X-tran kuplivaa Cola Lightia. 
Rapeat ja mehevät piirakat tarjosivat ehdan grilliruokaelämyksen. Iltapalan yhteydessä keskusteltiin ja jaettiin vinkkejä kasvispiirakoiden ja muiden uusien vegaanieinesten saatavuudesta.

HoviRuoka sponsoroi tapahtuman kasvispiirakat.


Maukkaasta iltapalasta kiitämme HoviRuoka Oy:tä ja Ecolink Oy:tä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti