sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Uusien ilta Tampereella 21.9.2016!

Veganismista, Vegaaniliitosta tai sen toiminnasta kiinnostuneet pääsivät syksyisenä keskiviikko-iltana tutustumaan Kuninkaankadun toimistoon avoimien ovien illassa. Ilta osoittautui yllättävän suosituksi: toimisto täyttyi ihmisistä!


Ilta avattiin vapaaehtoiskoordinaattori Paula Mattilan ja yhdyshenkilö Ida Tarrin esittelykierroksella. Yleisölle kerrottiin kummankin henkilön rooleista järjestössä, järjestön toimintaan osallistumisen mahdollisuuksista ja syksyn toimintakalenterista.
Tämän jälkeen Vegaaniliiton puheenjohtaja Sari komulainen kertoi Vegaaniliitosta valtakunnallisella tasolla, veganismista ilmiönä ja vegaaniaktivismista. Kaikki kolme toimijaa myös esittelivät itsensä lempituotteidensa kautta: Mattila hehkutti edullisten, terveellisten ja gluteenittomien kauratuotteiden puolesta, Tarri esitteli taloudestaan uutuustuote-Härkistä sekä kaakaoon soveltuvimman mantelimaidon, Komulainen taas suositteli monikäyttöistä tahini-tahnaa ja papuja.

Tulevasta vegaanihaasteesta kertoi hankkeen projektisihteeri Elias Mäkynen. Tämän jälkeen oli Vegaaniliiton ravitsemusvastaavan, Lotta Pelkosen, ravitsemusluennon vuoro. Lotta kertoi yleisölle miksi veganismi on erityisen terveellinen vaihtoehto, ja miten koostaa vegaaninen ruokavalio optimaalisesti. Hän muistutti muunmuassa tärkeiden B- ja D-vitamiinien saannista, oikeasta rasvahappojen suhteesta sekä kasviperäisten proteiinien riittävästä saannista. Lopussa yleisöllä oli aikaa kysyä mieltään askarruttaneita kysymyksiä, tutkia kirjastoa ja Vegaaniliiton puotia ja tutustua toisiinsa. Laajempi ravitsemusluento tamperelaisille on kuultavana Vanhalla kirjastotalolla 6.10. klo 17-19. 


Kun toimiston etuosassa esiteltiin terveellistä ravitsemusta, keskittyi takaosa näyttämään millaisia eläinystävälliset herkut voivat olla. Tarjolla oli marenkeja, korvapuusteja, karjalanpiirakoita ja gluteenitonta leipää vegaanisella munavoilla, omenakeikauskakkua, kuppikakkumaistiaisia.. Yleisön vastaanotto illasta oli mitä ilmeisimmin positiivinen.
Vegaaniliiton laajat vaikuttamisväylät tulivat kuulemma monille yllätyksenä. Myös toimintakalenteri kiinnosti, ja tapahtumista kertovia flyereita tipahteli useaan reppuun. Ravitsemusluento toimi selvästi keskustelunavaajana: ihmiset eivät pelänneet kysyä Pelkoselta visaisiakaan kysymyksiä. Kiinnostavia aihealueita tuntuivat olevan erityisesti vegaanituotteet, erityisruokavaliot kuten keliakia, vegaaneille suunnatut vitamiinivalmisteet ja ruokaympyrän koostaminen.

Tampereen aktiivinen vegaanisyksy jatkuu ensi viikolla 28.9. kello 18. Tällöin vegaaniaktiivit viettävät Lähtölaukaus toimintaan-iltamaa nyyttäreiden ja syksyn tapahtumien suunnittelun merkeissä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti