keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Vilinää ja vilskettä pääkaupunkiseudulla

Vegaaniliitto PKS:n toiminta on jatkunut alkukeväästä aktiivisena. Paikallisryhmän viikoittain pidetyt tapaamiset Suvilahdenkadulla keräsivät kuitenkin sen verran vaihtelevasti väkeä paikalle että yhdyshenkilöt näkivät parhaaksi järjestää tapaamisia hieman aiempaa harvemmin, joka toinen keskiviikko. Harvemmin järjestettävät tapaamiset ovatkin olleet suosittuja jäsenten keskuudessa ja keränneet joka kerta mukavan määrän yhdistyksen aktiiiveja kokoon sekä ideoimaan paikallisryhmän tulevaa toimintaa että vaihtamaan kuulumisia kahvikupposten ääreen. Innolla odotamme millaisia hienoja ideoita tämänpäiväinen tapaaminen tuo tullessaan!

Menneistä tapahtumistamme kerrottakoon, että huhtikuun alussa järjestimme Vegaaniliiton Helsingin toimistolla Kirjanvaihtotapahtuman. Tapahtumaan tuotiin monenlaisia kirjoja, aina yrttioppaista dekkareihin, ja valtaosa löysikin uuden lukijan itselleen. Kirjojen lisäksi kävijät pääsivät käsiksi nyyttäripöydän antimiin ja jutustelemaan toistensa kanssa kaikesta maan ja taivaan väliltä.

Lauantaina 16.4. Animalia ja Vegaaniliitto järjestivät Suvilahdenkadulla leivonnaismyyjäiset, joihin yhdistysten vapaaehtoiset olivat leiponeet herkkuja kotiin ostettavaksi tai paikan päällä syötäväksi. Myyjäiset olivat osa kansainvälistä Vegan Bake Sale -tapahtumaa. Myynnissä oli muun muassa suklaamoussekakkua, pikkuleipiä, porkkanakakkua, peanut butter cupseja, suolaisia ja makeita piirakoita sekä Englannin Yorkshirestä kotoisin olevaa parkin-kakkua – ja paljon muuta! Tarjolla oli myös gluteenittomia tuotteita.
Tapahtuman etukäteismarkkinointi oli ollut ilmeisen tehokasta, sillä leivonnaiset myytiin loppuun jo reilun tunnin kuluttua ovien avautumisesta, vaikka tapahtuman kestoksi oli suunniteltu kolmea tuntia. Jotkut kiinnostuneet joutuivatkin lähtemään paikalta tyhjin käsin. Ensi kerralla varaudumme reilusti suuremmalla määrällä myytävää, sillä vegaanisille leipomuksille on selvästi kysyntää!


Sunnuntaina 29.5. sää Maailma Kylässä -festareilla oli mitä mainioin.

Toukokuun viimeisenä viikonloppuna Vegaaniliitto osallistui tuttuun tapaan monikulttuuriseen Maailma kylässä -ilmaisfestivaaliin. Festivaaleilla oli tänä vuonna peräti 79 000 kävijää. Ilahduttavaa oli festivaalin huimasti laajentunut vegaaninen ruokatarjonta: myynnissä oli esimerkiksi kesärullia ja afrikkalaista ruokaa.


Pääkaupunkiseudun paikallisryhmän ahkerat yhdyshenkilöt kirjanmyyntipuuhissa.

Vegaaniliiton pöydässä Järjestöteltassa etenkin kirjat, esitteet ja kahden euron hintaiset arvat tekivät kauppansa. Arpajaispalkinnot olivat pääasiassa sponsoreilta, Helsingin Vegekaupalta ja Ekololta saatuja. Pääpalkintona arvoimme Paula Heinosen Vegeä-keittokirjan, jonka voitti henkilö, joka ei omien sanojensa mukaan ollut koskaan voittanut arvonnoista mitään. Voitte siis kuvitella miten onnelliseksi hän voitosta tuli ja miten suureen hymyyn meidän pöydänpitäjienkin suu voiton myötä suli. Onnea vielä kerran kaikille arvonnassa voittaneille ja suurkiitokset sponsoreille, jotka arvonnan mahdollistivat!

Tutustu sponsoreihimme tarkemmin osoitteissa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti