tiistai 14. kesäkuuta 2016

Vegaaniliitto Etelä-Pohjanmaan "ensiaskelia"


Vegaaniliiton Etelä-Pohjanmaan paikallisryhmä perustettiin Seinäjoella huhtikuun 2016 puolivälissä, ja ryhmässä on jo n. 50 jäsentä - tervetuloa mukaan toimintaamme! Ensimmäinen järjestämämme tapahtuma oli Cowspiracy-elokuvailta Seinäjoen kaupunginkirjastossa yhdessä Oikeutta eläimille Seinäjoen paikallisjaoston kanssa. Leffailtaan osallistui n. 40 henkilöä, ja elokuvan jälkeen Vegaaniliitto Etelä-Pohjanmaa tarjosi pieniä vegaanisia maistiaisia, ja samalla oli mahdollisuus keskustella elokuvan herättämistä ajatuksista. Vegaaniset herkut tekivät hyvin kauppansa, ja keskustelua heräsi mm. siitä, että leivonta onnistuu mainiosti ilman kananmunia!

 Vegaaniliitto Etelä-Pohjanmaan ja Oikeutta eläimille Seinäjoen yhdyshenkilöt
toivottivat kaikki tervetulleiksi Cowspiracy-elokuvailtaan.

Tarjolla oli Kamomillan konditoria - blogin ohjeella tehtyjä cajunmaustettuja
soijarouherullia ja gluteenittomana vaihtoehtona samalla täytteellä rieska-pizza-
paloja, suklaamuffinsseja (ohjeena Kamomillan konditorian suklaapikkukakkuset),
gluteenittomia banaanimuffinsseja, Oreo cake-popseja ja Mehukatti-mehua. 

Vegaaniliitto Etelä-Pohjanmaa järjesti myös "tervetuloa mukaan toimintaan" - illan Seinäjoen Nuorisokeskuksella 30.5., ja iltaan osallistui 11 paikallisryhmän jäsentä. Vegaaniliiton hallituksen puheenjohtaja Sari Komulainen oli mukana kertomassa Vegaaniliiton toiminnasta, ja Etelä-Pohjanmaan paikallisryhmän yhdyshenkilö Nina Ilmaniemi kertoi, minkälaisia tapahtumia on jo suunnitelmissa. Yhdessä sovittiin, että aletaan jatkossa kokoontua säännöllisesti ainakin kerran kuukaudessa, jotta päästään ideoimaan Etelä-Pohjanmaalle toimintaa ja tapahtumia. Ensimmäinen kokous sovittiin pidettäväksi Seinäjoen pääkirjaston kokoustilassa 14.6. Ja totta kai illan aikana myös herkuteltiin jälleen vegaanisia pikkupurtavia: kolmioleipiä, hamppusnacsejä hummuksen kera, muffinsseja ja keksejä sekä teetä, kahvia ja mehua.
 

Kolmioleipien täytteenä oli Sheesen Sweet Chili - vegetuorejuustoa, tomaattia,
pizzamaustetta ja Violifen savujuustoa, mustikkamuffinssit oli leivottu
Tuulispään leivontakirjan vaniljapikkukakkusten ohjeella ja lisätty taikinaan
kardemummaa ja mustikoita. Kekseinä oli K-menun suklaacookieita ja
gluteenittomia Semperin suklaakeksejä.

 


Lisäksi meillä oli vegaaninen kauppakierros Prismassa 9.6., jolloin kartoitettiin yhdessä mistä hyllystä löytyy mitäkin tuotteita. Kauppakierrokselle osallistui viisi henkilöä, ja ostoskorit täyttyivät vegaanisilla ruuilla, mukavasti samalla jutustellen. Kauppakierroksia tullaan järjestämään aina tarpeen mukaan jatkossakin, seuraavan kerran viimeistään alkusyksystä - näistä ilmoitellaan Vegaaniliiton verkkosivuilla sekä Vegaaniliitto Etelä-Pohjanmaan omilla facebook-sivuilla. Ja kesäkuun viimeisenä maanantaina meillä on tulossa vegaaninen kesäpiknik yhdessä Oikeutta eläimille Seinäjoen kanssa, siitä kuulumisia sitten jatkossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti