tiistai 8. joulukuuta 2015

Painavaa asiaa ruokavalinnoista ja ravitsemuksesta

Vegaaniliitto järjesti Tamy:n Kehitys- ja ympäristöpäivillä 24.-26.11. kaksi tärkeää luentoa vegaaniseen ruokavalioon liittyen. Tiistaina 24.11. Vegaaniliiton ravitsemusvastaava Lotta Pelkonen opasti terveellisen ruokalautasen koostamisessa. Luennolla otettiin huomioon myös ympäristönäkökulma, jolloin erityishuomiota saivat myös härkäpapu, herneet ja kotimainen tempeh. Tilaisuus oli menestys ja Lottaa tuli kuuntelemaan täysi salillinen kiinnostuneita kuulijoita. Osa oli ollut vegaaneja jo pitkään, mutta joukossa oli runsaasti myös kasvisruoasta kiinnostuneita. Kysymyksiä sateli ja luento sai jälkipalautteessa paljon kiitosta.

     Ravitsemusvastaavamme Lotta Pelkonen kertoi vegaanisen ruokavalion eduista.

Tiistaipäivän toisella luennolla tutkijatohtori, dosentti Markus Vinnari kertoi täydelle luentosalille eläintuotteiden kulutuksen kasvun globaaleista vaikutuksista. Markuksen asiantuntijuus ja tietämys vakuuttivat ja humoristinen ote viihdytti vakavienkin aiheiden keskellä. Tilaisuus sai runsaasti kiitosta kävijöiltä ja jopa vegaanikonkarit saivat uutta tietoa.


     Tutkijatohtori Vinnari puhui vankkaa asiaa pilke silmäkulmassa.


Oli hienoa huomata, että luennot herättivät suurta kiinnostusta, näitä täytyy järjestää lisää! Aiheet koettiin tärkeiksi ja ne herättävät toivottavasti runsaasti keskustelua myös jatkossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti