keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Kiinnostavia luentoja eläinoikeustapahtumassa

Vegaaniliitto oli mukana järjestämässä Eläinoikeustapaamista yhdessä Oikeutta eläimille -yhdistyksen kanssa 4.-6.12.2015. Lämminhenkinen tapahtuma keräsi ennätysjoukon osallistujia Tampereen naapurikunnan, Ylöjärven, tyylikkääseen Antaverkan leirikeskuskseen.

Viikonlopun aikana oli mahdollista tutustua laajaan kirjoon eri aiheita filosofiasta ekologiseen elämiseen. 


      Lotta Pelkonen luennoi ravitsemuksesta niin terveystietoisille kuin sipsikaljavegaaneille.

Vegaaniliiton ravitsemusvastaava Lotta Pelkonen muistutti, että myös vegaanina voi syödä hyvin tai huonosti. Hän kiinnitti hauskalla otteella huomiota vegaanisen ruokavalion erityistarpeisiin ja kertoi myös miten paljon terveyshyötyjä kasvisruokavaliosta on. Ei riitä, että kuha on vegaani. :)


     Tobias Leenaertin luento inspiroi ja kohahdutti.

Belgialaisesta Gentin kaupungista vieraaksi saapunut Tobias Leenaert on kotikaupungissaan tuonut menestykkäästi kasvisruokatorstain koko kaupungin vetonaulaksi. Hän muistutti puheessaan siitä, että tärkeämpää kuin se mitä laittaa suuhunsa on se mitä sieltä tulee ulos. Olkaamme siis kivoja vegaaneja, hän tähdensi.


     Inspiroiva Sami Keto auttoi pohtimaan omia voimavaroja ja jaksamista.

Kirjailija Sami Kedon viesti oli, että myötätuntoinen asenne tukee sekä veganismin edistämistä että omaa hyvinvointia. Keto on parhaillaan kirjoittamassa kirjaa empatian merkityksestä.

Viikonlopun muuta antia olivat muun muassa esimerkiksi Suomen tunnetuimman eläinoikeusfilosofin Elisa Aaltolan kiintoisa luento akrasiasta ja lasten suosikki, kakun koristelu -työpaja, jota veti Kamomillan konditoria -herkkublogin pitäjä Satu Saunio.

Viikonloppu oli kaikin puolin antoisa ja sai runsaasti kiitosta kävijöiltä. Lisää ajatuksia herättäviä luentoja ja työpajoja tarjoilemme ainakin kevään Vegfest-kasvissyöntifestivaaleilla 21.-22.5.2016 sekä seuraavassa Eläinoikeustapaamisessa vuoden päästä. Nähdään taas silloin!


      Ei haittaa jos syö epäterveellisesti, kuha on vegaani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti