sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Joulumarkkinat Järvenpäässä

Järvenpäässä järjestettiin perinteiset joulumarkkinat ja Vegaaniliiton paikallisryhmä pystytti kävelykadulle oman markkinapöytänsä. Pöydältä löytyi kirjoja, esitteitä, kynttilöitä, heijastimia, pinssejä, karamellisoituja pähkinäpusseja sekä teetarjoilua ja iloisia vapaaehtoisia pitämässä pöytää pystyssä.


Sekä kadulla että pöydällä kävi kuhina, esitteet tekivät hyvin kauppansa, ihmiset ostelivat kirjoja joululahjoiksi, kynttilöitä luomaan joulutunnelmaa ja jutustelivat kokemuksistaan. Tee maistui, samoin herkullisen näköiset pähkinäpussukat. Järvenpäästä löytyvä ihana Punnitse&Säästä avusti meitä taas lahjoituksilla, ja pöydällä käyvät ihmiset kehuivat kauppaa kovasti maistellessaan heidän teevalikoimaansa.Varsinkin uudet jouluesitteemme vietiin käsistä, samoin resepteistä kiinnostuineita oli paljon, ja ihmiset olivat innokkaita kokeilemaan uutta. Vegaanikeittiön käsikirja kiinnosti gluteenittomien ja soijattomien vaihtoehtojensa osalta, ja moni oli iloinen löytäessään uusia vinkkejä mitä tarjoaisi vegaanivierailleen.


Vegaanien tonttupajamme oli kokoontunut väkertelemään karamellisoituja pähkinöitä, joista saatiin herkullisia pussukoita. 

Karamellikuorrutteiset pähkinät

150g cashew pähkinöitä
150g manteleita
2 dl fariinisokeria
1/2 tl kanelia
1/4 tl neilikkaa
1/2 tl kardemummaa

Sekoita sokeri ja mausteet keskenään. Kaada sokeriseos ja pähkinät hyvin pinnoitetulle pannulle. Kuumenna kunnes suurin osa sokerista on sulanut, ja kaada seos sen jälkeen esimerkiksi leivinpaperilla vuoratulle tasaiselle alustalle, Erottele pähkinöitä hieman toisistaan, ja odottele että ne ovat jäähtyneet. Sen jälkeen pähkinät voi pakata pusseihin tai kipata kulhoon rouskutettaviksi!Oikein ihanaa joulua toivottaa Järvenpään vegaanitontut, ja kiitos ihanasta päivästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti