maanantai 13. heinäkuuta 2015

Porvoossa kesällä



Kokoonnuimme Linnamäelle piknikille kesäkun alussa. Paikalle tuli sekä paikallisia aktiiveja, muista tapahtumista tuttuja että aivan uusia kiinnostuneita. Vegaaneille epätyypillisesti kukaan ei ottanut ruoasta kuvaa! Ruokaa oli kuitenkin sen verran että sitä riitti vielä kotiinvietäväksi. 



Grillasimme nakkeja, kasvisnugetteja sekä Eveliinan itse tekemää makkaraa.














Olemme suunnitelleet jätskikekkereitä jo kauan ja nyt heinäkuun alussa saimme vihdoin pidettyä ne. 
Ensin piti tietenkin syödä vähän jotain suolaista, ettei tule paha olo. Oli mm kahta eri papusalaattia, perunasalaattia, hummusta, sämpylää ja jugurtti-majoneesikastiketta.



Koska kekkereiden emäntä tekee aivan ilmiömäistä seitankebabia, 
sitäkin oli tarjolla.

 

Kaikki tietävät että jälkiruoka menee eri vatsaan kuin ruoka, joten kaikkien herkkujen syöminen ei tuottanut (hirmuisesti) ongelmia. Jäätelömakuja oli tarjolla: oreokeksi, vanilja, vesimelooni ja lakritsi. Kaikki itsetehtyjä. Sen lisäksi oli erilaisia kastikkeita, suklaalevitettä, maapähkinävoita, suklaanonparelleja, pähkinöitä, marjoja ym.






Puolikkaat jäädytetyt banaanit, sulaan suklaaseen kastettuna olivat myös hyviä. Jos oli nopea, ehti ripotella suklaanonparelleja koko komeuden päälle, ennen kuin suklaa kovettui.


Ja koska innostuimme, teimme myös vohveleita.


Oreo-jäätelö
Maailmalle levinnyt vegaanisen marengin villitys on tuonut uusia tuulia myös esimerkiksi jäätelön-valmistukseen. Tämä ohje ei vaadi jäätelökonetta eikä jäätelöä tarvitse muistaa sekoitella pakkasessa.

Tarvitset

1 prk GoGreen kikherneitä
n 1,5 dl sokeria
1 prk Alpron Airy & Creamy vispiä
paketillinen Oreo-keksejä (tai maun mukaan)
1/2 tl vanilja jauhetta
1-2 tl hasselpähkinä esanssia (ei pakollinen)

1. Valuta Go green- kikhernetölkistä liemi (n 1 dl) ja vatkaa se sähkövatkaimella tai monitoimikoneella niin napakaksi vaahdoksi ettei yhtään nestettä ole pohjalla. Lisää sokeri vähitellen ja vatkaa kunnes syntyy kova ja kiiltävä vaahto. Sen tulee pysyä kulhossa kun sen kääntää ylösalaisin. (Minä vatkasin n 10 min Kitchenaidilla nopeudella 4.) Sinulla on nyt valmista marenkimassaa! ( Marengit)

2. Lisää vähitellen Alpron vispi, koko ajan vatkaten. Marenkimassa lässähtää kun lisäät nesteen, mutta ei hätää. Jatka vatkaamista kunnes massa on vaahtoutunut uudestaan.

3. Lisää vanilja sekä esanssi ja sekoita.

4. Murskaa Oreo-keksit esim perunasurvimella. Kannattaa jättää eri kokoisia keksinpalasia. Tai ehkä se on makuasia.  

5. Sekoita keksimurska käsin jäätelömassaan ja kaada pakasterasioihin. Laita pakkaseen ja odota vähintään neljä tuntia.

6. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti