torstai 23. heinäkuuta 2015

Ilosaarirock Joensuussa 18.-19.7.2015


Ilosaarirockia juhlistettiin Joensuussa 17.–19.7.2015, ja mukana menossa oli myös Vegaaniliitto. Festarilauantaina ja -sunnuntaina pöydän takana ahkeroivat Vegaaniliiton Joensuun osaston aktiivit, Larissa, Elmo ja Marianne. Teltan jaoimme Maan ystävien kanssa, ja täytyypä todeta, ettei parempia kämppiksiä olisi voinut ollakaan.

Festivaalijärjestäjien toiveena oli, että järjestöpöytien annissa pääpaino olisi toiminnallisuudessa. Vegaaniliiton pöydässä tämä tarkoitti vegaaneille tutuilla sloganeilla varusteltuja kylttejä tai puhekuplia, joiden kanssa festarivieraat saivat valokuvata tai valokuvauttaa itsensä. Kyltit herättivät kävijöissä hilpeyttä mutta myös ihmetystä. Etenkin Praise seitan -tokaisulla kirjailtu kyltti hämmensi, sillä moni ei tiennyt, mitä seitan on. Mutta mehän totta kai kerroimme, millaisesta herkusta on kyse.


Kylttien jatkoksi yksi teltan seinistä oli vuorattu valkoisella lakanalla, johon festarivierailla oli mahdollisuus kirjata terveisiään ja tunnelmiaan kesän 2015 Ilosaarirockissa. Viikonlopun aikana lakanalle piirtyi muun muassa sinisiä porkkanoita, omenassa asuva toukka sekä OE sydän VL - ja Beer is vegan -sutkaisut.

Luonnollisesti festarivieraille oli tarjolla myös Vegaaniliiton esitteitä sekä myyntituotteita: rintamerkkejä, kangasmerkkejä sekä kangaskasseja. 


Tänä vuonna järjestöpöydät oli sijoitettu Ilosaarirockin uudelle Chill out zonelle. Paikka ei oikein toiminut, sillä ihmiset eivät löytäneet kaukana pääportista olevia, hengailualueen reunalla odottelevia järjestöpöytiä

Festaripäivistä lauantai oli aurinkoinen ja lämmin, ja sen huomasi järjestökojun kävijämäärässä: hiljaista oli. Sunnuntaina vesisade kannusti ihmisiä järjestötelttojen alle suojaan, ja vierailipa kojussamme muutama toiminnasta kiinnostunutkin. Vegaanejakin bongasimme, muualtakin kuin naapuriteltan animalialaisista.

Kaiken kaikkiaan festivaaliviikonloppu sujahti rennossa tunnelmassa. Ja kuten joku oli Vegaaniliiton viestilakaan kirjaillut: Vegaani rokkaa - ja kolme huutomerkkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti