lauantai 22. elokuuta 2015

Jannen synttärit Järvenpäässä



Järvenpäässä juhlistettiin Sibeliuksen juhlavuotta Jannen synttärit -kaupunkijuhlalla. Kävelykatu oli täytetty piknikpöydillä, joita emännöivät paikalliset yhdistykset ja seurat. Myös Vegaaniliitto oli paikalla ottaen hoitaakseen kaksi piknikpöytää.

Pöydät koristeltiin juhlavasti, ja syntymäpäivävieraille jaettiin ilmapalloja ja synttärihattuja, sekä tietysti siinä sivussa esitteitä ja mahdollisuus ostaa kirjoja. Teetarjoilut lahjoitti Järvenpään Punnitse&Säästä.





Mitä kaikkea syntymäpäivätarjoilut oikein pitivätkään sisällään?





Kikherne- ohra- salaatti oli täyttävää ja herkullista, sekä helppoa mukaan otettavaksi!Resepti:

1 dl ohraa
1 purkki kikherneitä
rasia miniluumutomaatteja
purkki maissia
2 rkl kapriksia
puoli punttia ruohosipulia ja persiljaa

Kikherneiden marinadi:
0,5 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1/2 sitruunan mehu
2 rkl omenaviinietikkaa
2 rkl raakaruokosokeria
suolaa ja pippuria
2 tl dijon sinappia

Aloita salaatin tekeminen marinoimalla ensin kikherneet joko yön yli tai vähintään muutaman tunnin ajan. Keitä ohra pakkauksen ohjeiden mukaan ja huuhtele kuumalla vedellä ja anna jäähtyä. Pilko miniluumutomaatit siivuiksi ja silppua yrtit. Valuta ja huuhtele maissit ja yhdistä muiden aineiden kanssa kulhossa valmiiksi salaatiksi.



Parsakaali-savutofupiirakka maistui juhlakansalle. Ohje löytyy Chocochili -blogista.



Jälkiruokana toimi porkkanakakku joka saavutti suosiota ja jota monet saapuivat hakemaan lisääkin. Käytimme onnistuneesti aitoa vaniljaa.



Ja vielä viimeisenä herkkuna raakapallerot, joita myytiinkin huimat määrät ja pakattiin paljon kotiin viemisiksi.

1,5 dl manteleita
250g taateleita
1 rkl carob -jauhetta
1 rkl raakakaakaojauhetta
kookosöljyä

Surauta mantelit tehosekoittimessa jauhoksi. Soseuta sen jälkeen taatelit lisää kookosöljyä sen verran että sekoitin jaksaa pyörittää. Liottaminen auttaa tässä.
Sekoita kulhossa jauhetut mantelit, taatelit ja jauheet, sekoita tasaiseksi massaksi. Pyörittele palloiksi ja kieritä pallot carob -jauheessa. Aseta jääkaappiin hetkeksi ennen tarjoilua.




Syntymäpäivät olivat oikein onnistuneet, saimme paljon posiviitista palautetta niin tarjoiluista kuin muustakin toiminnastamme, sekä iloisen ja ihanan kokemuksen tällaisessa tapahtumassa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti