tiistai 6. kesäkuuta 2017

Makeita sateita

Hasselpähkinä-suklaakakku. Kuva:Vegaaniliitto

Maailman ympäristöpäivää juhlittiin eilen 5.6.2017 Tampereen Tammelantorilla. Perinteinen ympäristötori peittyi tihkuhuntuun mutta kylmä ei ehtinyt luihin ja ytimiin asti ja torin mukava tunnelma lämmitti kävijöitä viipymään.


Edulliset hinnat mahdollistavat laajemmat herkkutestailut!

Musiikkia, paikanpäällä tehtyä kaurajätskiä, aurinkopaneeliesittelyjä ja luonto-oppaita. Tori oli jälleen täynnä kiinnostavaa tekemistä ja pikkurahalla pääsi tuttuun tapaan pitkälle.

Ihmisiä riitti kojulla pysyvään
tungokseen asti, mikä on aina mukavaa!
Kuva: Vegaaniliitto


Tavaranvaihtopöytien ja taimikorien välistä löytyi muun muassa Vegaaniliiton herkkupiste, jossa jälleen sai kokeilla uusia makuelämyksiä edullisesti. Marjainen juustokakku vietiin käsistä. Kuva: Vegaaniliitto

Herkkuja oli monenlaista ja useita kävijöitä ilahdutti se, että gluteenittomien raaka-aineiden käyttöön oli panostettu. Tarjonnan laajentaminen erityisruokavalioita noudattaville sopiviksi myös vegaanisen ruokavalion sisällä onkin ollut tavoitteena tänä keväänä ja kesänä.

Naapuripöydässä Pirkanmaan luonnonsuojelupiirin Marjo
nautti Nean loihtimasta suolaisesta juustokakusta. Kuva: Vegaaniliitto

Ympäristötorin löydät Facebookista: www.facebook.com/events/1560278274005611 ja kahvilamme osoitteesta: www.facebook.com/events/118446512072459


Pitsarollssit ja maapähkinävoikeksit
sopivat myös gluteenia välttäville!
Kuva: Vegaaniliitto
 Reseptejä tulee löytymään Vegaaniliiton verkkosivujen reseptipankista osoitteesta vegaaniliitto.fi / reseptit. Kannattaa käyttää hakutoimintoa muun muassa gluteenittomien ohjeiden löytämiseksi. Niitä riittää ja uusia on tulossa, joten kannattaa käydä säännöllisesti vilkuilemassa niitä!
Kyllä juustokakku tekee hyvää kaikille!
Kuva: Vegaaniliitto

Lisää kahviloita on luvassa tänä kesänä, joten pysykää kuulolla! Seuratkaa Vegaaniliittoa Facebookissa (Vegaaniliitto tai Vegaaniliitto Tampere), Instagramissa sekä verkkosivuilla vegaaniliitto.fi/ajankohtaista. Nähdään taas pian!

Tomaattinen linssipiirakka oli paksutäytteinen ja mausteinen.
Kuva: Vegaaniliitto


TiramisupullaMaapähkinä-kinuskikeksejäJaoimme Semperin lahjottamia gluteenittomia smoothieita.


Lopuksi vielä kuva menneiden vuosien Ympäristötorilta, jossa leivontavastaavamme Satu Saunio
jakamassa maistiaisia. Kuva: Harri Helin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti