keskiviikko 10. elokuuta 2016

Maistiaistapahtuma Seinäjoella 6.8.2016

Vegaaniliitto Etelä-Pohjanmaa järjesti Seinäjoella Lakeuden puistossa ensimmäisen maistiais-tapahtuman lauantaina 6.8.2016. Kaupunki oli tuona päivänä täynnä ihmisiä, kun samaan aikaan oli puiston vieressä kauppatorilla lähiruokatapahtuma Ruokaprovinssitori, ja lisäksi oli muitakin tapahtumia kuten asuntomessut ja Vauhtiajot. Niinpä mekin pystytimme maistiaistelttamme positiivisen odottavin mielin - ehkä ihmiset löytäisivät meidänkin teltallemme!
 
Maistiaistapahtumamme oli saanut etukäteen hienoa mainostakin, kun molemmat kaupunkilehdet Epari ja Seinäjoen Sanomat olivat julkaisseet tapahtumasta jutun paria päivää aikaisemmin. Kiitos molemmille lehdille hyvistä jutuista, ja Vegaaniliitto Tampereelle kiitokset teltan ja roll-upin lainasta!
 
Aamu oli harmaa, mutta onneksi sää kirkastui ennen tapahtuman alkamista!
Maistiaisina meillä oli Tuulispään leivontakirjan ihanalla ohjeella leivottuja suussa sulavia brownieita, joihin olimme saaneet tuotelahjoituksena Jalotofulta pehmeää tofua ja Bunge Finland Oy:ltä Keiju 70 % margariinia, lisäksi oli Chocochili-blogin laskiaispullien ohjeella leivottua pehmeää pitkopullaa sekä suolaisina maistiaisina Itu Biodyn Oy:n lahjoittamia Wheaty Spacebar seitannakkeja (Kurpitsa-snack ja RedHotChiliPeppers-snack) ja Wheaty Gran Chorizo seitan-meetwurstia. Iso kiitos sponsoreillemme tuotelahjoituksista, joiden avulla saimme toteutettua hyvät maistiaiset!
 
Lista maistiaistarjoiluista
 
Odottavin mielin maistiaisteltassa, enää tarjottavat pöytään!
Maistiaistapahtuma alkoi klo 11, ja jo sitä ennen kävi muutamia kyselijöitä paikalla, ja h-hetken alkaessa teltalle oli jo pitkä jono! Jonoa riittikin koko ensimmäisen tunnin ajan suureksi iloksemme, ja koko päivän aikana ihmisiä kävi n. 300. Kiitos kaikille kävijöille onnistuneesta päivästä, kaikki maistiaiset menivät kuin kuumille kiville! Erityistä ihastusta herättivät Wheatyn tuotteet, joista moni totesi ettei olisi arvannut niiden olevan vegaanisia. Myös leivonnaisten makua ja kuohkeutta ihasteltiin. Paikalla kävi myös sanomalehti Ilkan toimittaja ja kuvaaja, ja maistiaistapahtuma pääsikin seuraavan aamun lehteen! Tapahtuma oli kaikin puolin onnistunut - tulemme ehdottomasti järjestämään maistiaisia jatkossakin. Kiitokset päivän toteutuksesta kaikille aktiivisille Vegaaniliitto Etelä-Pohjanmaan paikallisryhmäläisille!
 
Maistiaispöydän lautaset tyhjenivät sitä mukaa kun laittoi maistiaisia esille.
 
 
Jonoa maistiaisteltalle, onneksi sää suosi jonottajia!


 
Pullan ohje:

Vegaanin laskiaispullat

10-15 kpl
 • 6-8 dl vehnäjauhoja
 • 25 g hiivaa
 • 0,5 tl suolaa
 • 1 dl sokeria
 • 2 tl jauhettua kardemummaa
 • 2,5 dl kookosmaitoa*
 • 0,75 dl rypsiöljyä
 • voiteluun vaniljasoijavanukasta tai siirappi-vesiseosta
 • koristeluun raesokeria
 1. Liuota hiiva kookosmaitoon. Yhdistä kuivat aineet nesteeseen. Lisää öljy ja alusta taikinaksi. Vaivaa noin viisi minuuttia.
 2. Kohota taikina lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
 3. Vaivaa taikina kiinteäksi palloksi. Muotoile taikina sitten pötköksi ja leikkaa se paloiksi. Pyörittele pulliksi ja anna jälleen kohota.
 4. Voitele kohonneet pullat joko soijavanukkaalla tai siirappi-vesiseoksella. Ripottele päälle raesokeria. Paista pullia 225 asteessa noin 8-10 minuuttia.
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti