tiistai 10. toukokuuta 2016

Kahvila Miljoona linnunpönttöä -tapahtumassa 23.4.

Vegaaniliitto piti kahvilaa Tampereen Keskustorilla Miljoona linnunpönttöä -tapahtumassa. Tapahtuman järjesti Pirkanmaan luonnonsuojelupiiri, jolla oli apunaan TAMKin opiskelijoita. Torilla kuului jatkuvasti rakentamisen ääniä, mikä tuntui houkuttelevan ohikulkijoita. Vegaaniliiton kahvilassa herkkuja kävikin nauttimassa runsaasti kaupunkilaisia. Tällä kertaa myynnissä oli seitankinkkurollseja, gluteenitonta BBQ-soijakana-cornbread-piirakkaa, suklaa-kookoskeksejä, oravapullia ja gluteenittomia mustikka-rahkamuffinseja. Ihmiset tuntuivat yllättyvän iloisesti leivonnaisten mausta ja monet jopa kehuivat herkulliksi. Myös reseptejä kyseltiin, ja tässä on niistä osa.




Seitankinkku-sipuli-majoneesirolls (n. 20 kpl)



Taikina
6 dl kädenlämpöistä vettä
0,6 dl oliiviöljyä
3/4 rkl kuivahiivaa
3 tl suolaa
n. 13 dl vehnäjauhoja

Lisäksi
vegaanista majoneesia (Ohje täältä:
http://www.theppk.com/2013/07/homemade-grapeseed-mayonnaise/)
kokojyväsinappia
4 sipulia
seitankinkkua (Ohje täältä:
Sekoita vesi, oliiviöljy, kuivahiiva ja suola. Lisää jauhot ja sekoita isolla lusikalla. Peitä kulho kannella ja jätä huoneenlämpöön kahdeksi tunniksi. Jos et heti käytä taikinaa, laita se jääkaappiin. Jos säilytät taikinaa jääkaapissa, ota se pois vähintään kolme tuntia ennen paistamista.
Suikaloi sipulit ja paista ne öljyssä kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kaulitse taikina suorakaiteen muotoon. Levitä sen pinnalle kokojyväsinappia ja vegaanista majoneesia, paistetut sipulit ja ohuiksi leikatut seitankinkun viipaleet. Kääri varovasti rullaksi. Leikkaa paloiksi ja asettele ne uunivuokaan leikkauspinta ylöspäin. Paista 200-asteisessa uunissa n. 2025 min.

BBQ-soijakana-cornbread (23 cm kakkuvuoka)



Pohja

Kuivat aineet
2,5 dl maissijauhoa
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl kaurajauhoa
2 tl sokeria
1 rkl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1/2 tl ksantaania
3/4 tl suolaa

Märät aineet
2 rkl pellavansiemenrouhetta ja 6 rkl vettä sekoitettuna
2,5 dl soijamaitoa
0,6 dl öljyä
2 rkl omenaviinietikkaa

Täytteet
810 kpl soijaleikkeleitä
1 kasvisliemikuutio
2 rkl oliiviöljyä
puolikas paprika
1 sipuli
3 vaikosipulin kynttä
1 rkl chilimausteseosta
1 1/2 tl juustokuminaa
1 tl savupaprikajauhetta
250 g paseerattua tomaattia
2 rkl ketsuppia
2 tl intiaanisokeria

Hapankermakastike
1 dl Alpro Go On maustamaton -soijavalmistetta
1 dl vegaanista majoneesia

Sekoita erikseen kuivat ja märät aineet. Yhdistä ne ja sekoita. Kaada taikina öljyttyyn vuoaan. Paista 200-asteisessa uunissa 15 min.

Valmista täyte. Keitä soijaleikkeitä puolikkaalla kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessa, kunnes vesi haihtuu. Paista silputut sipulit oliiviöljyssä. Lisää pannuun pilkotut paprikat ja hienonnetut valkosipulit. Lisää mausteet ja paista. Lisää paseerattu tomaatti, ketsuppi, sokeri ja kasvisliemikuution toinen puolikas. Keitä, kunnes kastike paksuuntuu. Levitä täytteet cornbread-taikinan päälle. Sekoita hapankermakastikkeen ainekset ja levitä ne täytteen päälle. Paista 25 min. 200 asteessa. Nosta uunin lämpöä 225 asteeseen ja paista vielä 5 min.


Kookos-suklaakeksin ohje löytyy täältä.



Mustikka-rahka muffinssi (12 kpl)



Muruseos
0,6 dl gluteenitonta jauhoa
0,6 dl sokeria
1 tl kanelia
2 rkl sinistä Keiju-margariinia

Kuivat aineet
4,5 dl gluteenitonta jauhoa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1/2 tl ksantaania
1/2 tl suolaa

Märät aineet
2,5 dl kauramaitoa
1 rkl omenaviinietikkaa
0,8 dl öljyä

Sitruunarahkaseos
1 sitruunan raastettu kuori
250 g Alpro Go On maustamaton -soijavalmiste
2 tl vaniljasokeria

Lisäksi
mustikkahilloa

Sekoita kaikki muruseoksen ainekset haarukalla. Laita jääkaappi vetäytymään.
Sekoita erillisissä kulhoissa kuivat ja märät aineet. Yhdistä ne ja sekoita.
Yhdistä kaikki sitruunarahkaseoksen ainekset ja sekoita.
Täytä kaikki muffinsivuoat. Tee jokaiseen taikinaan pieni kolo ja täytä se 1 tl mustikkahilloa. Laita hillojen päälle rahkaseosta ja sen päälle vielä muruseosta. Paista 180-asteisessa uunissa 2530 min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti