maanantai 2. marraskuuta 2015

Maailman vegaanipäivä - Järvenpään ravintolatapaaminenJärvenpäässä juhlistimme paikallisryhmässä Maailman vegaanipäivää (mitä parhain syy juhlia!) ravintolaillallisella ravintola Huilissa. Ravintola on hienolla paikalla järven rannalla, ja muutenkin viihtyisä. Ruokalistalla ei ole vegaanisia annoksia, mutta olimme sopineet ravintolan kanssa että he tekevät ruoat listan ulkopuolelta, ja ottavat samalla huomioon osallistujien rajoituksia kuten gluteiinittomuutta ja viljattomuutta. 

Varasimme pöydän etukäteen ilmoittautumisten perusteella, ilmoitimme kuinka monta on tulossa, mitä juhlimme ja varmistimme vegaanisen ruoan onnistumisen.Tunnelma oli ihana siitä alkaen kun ihmiset alkoivat saapua paikalle. Keskustelu rönsyili viime aikojen eläinoikeusuutisista viikonlopun sattumuksiin - ja niille naurunräkätykseen. Tutustuimme toisiimme ja jännitimme mitä ruokaa oikein saisimme. Vertailimme kokemuksia vegaaniruoasta sekä Järvenpään ruokapaikoista joista vegaanista ruokaa on mahdollisuus saada. Samalla kävimme läpi matkaamme vegaaniksi ja haasteita matkan varrella.


Kun ruoka-annokset saapuivat, niin vaikka hyviltä näyttivätkin syöminen sujui hitaasti koska asiaa oli niin paljon. Syötyä kuitenkin tuli! Saimme riisiä, tofua ja kasviksia tomaattikastikkeessa, oikein onnistunut kokonaisuus!
Ruoan lomassa kävimme läpi haasteita erikoisruokavalioissa veganismin sisällä sekä raaka-aineiden valmistuksessa ja valinnassa. Jaoimme vinkkejä ja kokemuksia, sekä keskustelimme mielenkiintoisista tutkimuksista ja uutisista. Kertoilimme kokemuksia hyvistä ostospaikoista sekä retkikohteista kuten Eläinsuojelukeskus Tuulispää. 

Suunnittelimme myös tulevia tapahtumia, kuten kokkailuiltaa sekä joulukuun Joulumarkkinoita. Kävimme läpi muuta yhdistyksen toimintaa.

Kun lautaset olivat tyhjiä, tarjolla oli jälkiruoaksi mangosorbettia sekä kahvia ja teetä.Ilta oli ihana ja aika lensi kuin siivillä. Keskusteltavaa oli niin paljon, ja kaikilla oli hauskaa. 

Jätimme ravintolaan Vegaaniliiton esitteitä, toiveissa että joskus listalta löytyisi vegaanisiakin vaihtoehtoja. Oli hienoa että porukallemme onnitui kuitenkin ruokien teko, ja muutenkin koko Maailman vegaanipäivästä jäi oikein hyvä maku suuhun!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti