tiistai 13. lokakuuta 2015

Tofuherkkuja Cowspiracy-illassa

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan järjestämää ympäristöviikkoa vietettiin Jyväskylän yliopistossa 5.-9. lokakuuta. JYY, yliopiston ympäristövaliokunta sekä Jyväskylän Oikeutta eläimille -paikallisyhdistys järjestivät yliopiston Mattilanniemen kampuksella keskiviikkona 7.10 Cowspiracy -dokumenttinäytöksen. Dokkarin jälkeen paikanpäälle oli järjestetty paneelikeskustelu, maksutonta vegaanista purtavaa sekä teetarjoilu. Vegaaniliiton puolesta osallistuimme tapahtumaan ruokatarjoilujen järjestämisen ja toteuttamisen merkeissä yhdessä Oikeutta eläimille -paikallisyhdityksen ja Teijän keittiön kanssa.

Cowspiracy-näytöstä oli katsomassa noin 200 silmäparia


Ruisnappien päälle teimme tofusalaattia. Gluteenittomissa versioissa ruisnappien virkaa toimitti riisikakut neljään osaan pilkottuna.

Tofusalaatti
(neljälle)
  • 300 g Jalotofu kylmäsavu -tofua
  • 1 punasipuli
  • 1 porkkana
  • 1 sellerin varsi
  • kourallinen tuoretta persiljaa
  • 3 rkl ravintohiivahiutaleita
  • 1 tl curryjauhetta
  • 5-6 rkl vegaanista majoneesia
  • suolaa ja pippuria

Poista tofusta ylimääräinen neste painelemalla sitä talouspaperiin. Leikkaa tofu, punasipuli, porkkana ja varsiselleri aivan pieneksi kuutioksi ja yhdistä kulhoon. Silppua persilja hienoksi ja lisää joukkoon. Sekoita mukaan ravintohiivahiutaleet ja curry. Lisää majoneesia haluamasi määrä. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

Ruisnappeja ja riisikakkuja tofusalaatilla
Ruisnapit tofusalaatilla keräsi hurjasti kehuja


Itse marinoituja tofukuutioita tarjoilimme coctail-tikuissa hedelmien ja Violifen juuston kera.

 Kanaton tofu:
Laita paketti Jalotofu maustamaton -tofua astian päälle lävikköön valumaan ja valmista sillä aikaa marinadi.

Marinadi:
  • 4 rkl soijakastiketta
  • 4 rkl öljyä
  • 1 dl appelsiinimehua
  • 2 rkl broilerimaustetta (valmis maustesekoitus, jossa raaka-aineina: suola, paprika, valkosipuli, korianteri, kurkuma, sipuli ja valkopippuri)
  • 1 rkl agavesiirappi tai sokeri.

Pilko valutettu ja pinnasta paperilla kevyesti kuivailtu tofu kuutioiksi ja laita kuutiot marinadin joukkoon. Marinoi yön yli jääkaapissa. Paista kuutiot pannulla ja käytä salaatissa tai cocktailpaloina. Sama marinadi sopii soijasuikaleiden marinoimiseen.

Marinoitua tofua, hedelmiä ja Violifen juustoa cocktail-tikuissa


Tarjoilimme tofua myös smoothieshottien muodossa.

Tofu-hedelmä smoothie:
  • puoli pakettia Jalo tofu Pehmeä -tofua
  • 2kpl banaania
  • 2dl mangopaloja (pakaste)
  • 1-2 appelsiinin mehu 
  • 2-3 taatelia
  • loraus limemehua
  • 0,5l-1l vettä

Laita kaikki ainekset blenderiin ja blendaa kunnes juoma on tasaista. Lisää vettä tarvittaessa.

Hedelmä-tofu smoothie


Suklaamousse-piparkakkuleivokset teimme Jalotofun sivuilta löytyvällä ohjeella.

Tämä oli herkkua!


Kylmäsavutofupiirakan tekemiseen hyödynsimme Pidempi Korsi -blogin tomaatti-vegepekoni piirakan ohjettamutta korvasimme vegepekonin puolikkaalla paketilla kylmäsavutofua.

Tomaatti-kylmäsavutofu piirakka. Tätä kannattaa kokeilla!


Dokumenttinäytös veti paikanpäälle väkeä noin 200 silmäparin verran. Ruuat hupenivat parempiin suihin kovalla vauhdilla ja maistuivat ihmisille erittäin hyvin. Isot kiitokset Oy Soya Ab:lle Jalotofu -lahjoituksesta sekä Ekololle Numi -teepussien lahjoituksesta. Kiitokset järjestäjille että saimme olla mukana tekemässä tapahtumaa. 

Ekolo lahjoitti tapahtumaan tarjoiltavaksi Numi -teetä

Oy Soya Ab lahjoitti tapahtuman tarjoiluissa käytetyt Jalotofut


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti